I sreća će biti veća kad ne bude smeća

Pošto je letnja sezona već počela, sudeći po temperaturama koje se najavljuju za naredni period, akcijom čišćenja priobalja Borskog jezera želeli smo da omiljeno izletište svih Borana učinimo prijatnijim mestom za boravak, izjavio Pan Bo. – Aktivnost volonterski podržali đaci Gimnazije i Ekonomsko-trgovinske škole u Boru, koji su podeljeni u tri grupe sakupili sav otpad na putu ka kampu, brani i u okolini hotela “Jezero”

BORSKO JEZERO. – U okviru Meseca bezbedne proizvodnje i zaštite životne sredine Srbija Ziđin Koper organizovala je (19. juna) akciju čišćenja priobalja Borskog jezera. Akciju pod nazivom “Zaštitimo prirodu Borskog jezera i sačuvajmo čiste obale” volonterski su podržali đaci Gimnazije i Ekonomsko-trgovinske škole u Boru, a smeće sa okolnih zelenih površina su zajedno sa njima uklanjali i zaposleni u kompanijskom ESG i Sektoru zaštite životne sredine.

Ova aktivnost jedna je u nizu ekoloških akcija koje Srbija Ziđin Koper organizuje tokom cele godine, a intenzivira ih svakog juna, pošto je jun mesec zaštite životne sredine. Tada organizujemo generalno uređenje radnog i životnog prostora sa ciljem da ga učinimo bezbednim za svoje zaposlene, a onda urednim i čistim za sve stanovnike Bora i žitelje okolnih sela. Pošto je letnja sezona već počela, sudeći po temperaturama koje se najavljuju za naredni period, akcijom čišćenja priobalja Borskog jezera želeli smo da omiljeno izletište svih Borana učinimo prijatnijim mestom za boravak – izjavio je pomoćnik šefa Kancelarije za ESG u Srbija Ziđin Koper Pan Bo.

Podeljeni u tri grupe, đaci-volonteri sakupili su sav otpad na putu ka kampu i brani, na glavnoj plaži i u okolini hotela “Jezero”.

Ima nas oko 60 i požurićemo da posao završimo po hladovini. Imamo sve što nam je neophodno: dobru volju, dobro raspoloženje, rukavice, grabulje, vreće i spremni smo da počnemo – kazala nam je učenica treće godine Gimnazije “Bora Stanković” u Boru Angelina Simonović.

Godinu dana mlađa Milica Tomović, učenica Ekonomsko-trgovinske škole rekla nam je da joj je drago što učestvuje u volonterskom radu i akciji očuvanja prirode jer, kako je istakla, ljudi ne vode mnogo računa o tome gde bacaju smeće.

Morali bismo svi zajedno da se bolje ophodimo prema prirodi i da je zaštitimo koliko možemo. Zato je veoma važno ovo što radimo. Poručila bih svima da smeće ne bacaju gde stignu, jer u okolini ima dosta kanti za otpatke. Sreća će biti veća kad ne bude smeća – poručila je Milica.

Tokom ove akcije prikupljeno je oko 50 kilograma različitog otpada, a menadžment hotela “Jezero” je kao dobar domaćin za vredne volontere pripremio obrok i osveženje.