Za doprinos poslovanju u 2023. nagrađeno 100 pojedinaca i 30 kolektiva

BORSKO JEZERO. – Srbija Ziđin Koper organizovala je u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru (15. marta) „Godišnju radnu sednicu 2024“. Petom ovakvom okupljanju od kako kompanija posluje u Srbiji prisustvovalo je stotinak delegata – menadžment, rukovodioci ogranaka, sektora i službi, i predstavnici reprezentativnih sindikata, kao i nagrađeni pojedinci i predstavnici najuspešnijih radnih grupa i smena.

Na početku sednice intonirane su himne dveju prijateljskih država – Republike Srbije i NR Kine, a zatim je izvršni zamenik generalnog direkotora Srbija Ziđin Koper Tang Kuangren preneo poruke sa radne sednice Ziđin Majning Grupe, gde su jasno određeni petogodišnji planovi, ciljevi i zahtevi globane rudarske korporacije.

-U narednom periodu politika poslovanja Ziđina u rudnicima širom sveta biće usmerena na poboljšanje kvaliteta, kontrolu troškova i povećanje efikasnosti. Sa istim entuzijazmom nastavićemo ulaganja u oblasti bezbedne proizvodnje i zaštite životne sredine. Cilj je da se i u Srbiji izgradi snažan Ziđinov ESG sistem, što znači da će se kompanija i ubuduće pridržavati koncepta „zajedničkog razvoja“. Srbija Ziđin Koper će nastojati da aktivnosti uskladi sa principom harmoničnog suživota rudarskog razvoja i ekologije, pomažući projekte društvenog i ekonomskog razvoja lokalnih zajednica – poručio je Tang Kuangren.

Drugi deo “Godišnje radne sednice” bio je posvećen uručivanju nagrada za doprinos razvoju i poslovanju kompanije u 2023.godini najboljim pojedincima, radnim grupama i smenama.

-Istaknuti pojedinci, dobitnici kompanijskih i korporacijskih nagrada predstavnici su oko 6.000 zaposlenih, koji su naporno radili i uložili veliki trud kako bi se prevazišle brojne poteškoće na terenu. Oni su dali nemerljiv doprinos proizvodnji, izgradnji, oblasti ESG, kao i ostalim poslovima Srbija Ziđin Koper prošle godine. Nadamo se da će i ostali zaposleni slediti primer najboljih, da će nastaviti da neguju duh zajedništva, saradnje, marljivog rada i preduzimljivosti, kao i da će vredno raditi na realizaciji budućih zelenih projekata i proizvodnih planova – rekao je direktor ljudskih resursa Čen Faping, odajući priznanje svim radnicima rudarske kompanije za poslovne uspehe u 2023. godini.

Prestižne nagrade za doprinos uspešnom poslovanju kompanije dobilo je 100 najzaslužnijih pojedinaca i 30 najboljih radnih kolektiva, a nagrađene su i najbolje kooperantske firme.