Li Ming: Ziđin Koper ima vrhunsku tehnologiju i menadžment, impresioniran sam

Srbija Ziđin Koper daje značajan doprinos ekonomskom i društvenom razvoju Republike Srbije i predstavlja važan projekat u okviru saradnje naše dve zemlje.  – Veoma sam srećan što je proizvodnja stabilna i jaka, pa želim da ohrabrim kompaniju da još više doprinese našim bilateralnim odnosima i tesno sarađuje sa srpskim kolegama za dobrobit lokalne zajednice

BOR. – Ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Ming posetio je (1. marta) dve Ziđinove kompanije koje posluju u Boru. Njegova ekselencija je tokom boravka u gradu bakra najpre razgovarala sa menadžmentom Srbija Ziđin Koper, a potom razgledala površinski kop „Veliki Krivelj“, topionicu, postrojenje za odsumporavanje i pogon elektrolitičke rafinacije.

Ovo je moja prva poseta Ziđinu i veoma sam impresioniran. Kompanija ima najsavremeniju tehnologiju, vrhunski menadžment i daje značajan doprinos ekonomskom i društvenom razvoju Republike Srbije. Takođe, predstavlja važan projekat u okviru saradnje naše dve zemlje. Veoma sam srećan što je proizvodnja u Srbija Ziđin Koper stabilna i jaka, pa želim da ohrabrim kompaniju da još više doprinese našim bilateralnim odnosima i tesno sarađuje sa srpskim kolegama za dobrobit lokalne zajednice.  Biće još prilika da posetim kompaniju i unapred se radujem narednom susretu – izjavio je za „Kolektiv“ ambasador Li Ming.

Ambasador Li Ming je preuzeo dužnost pre nepunih šest meseci i to u godini u kojoj je obeležena decenija inicijative predsednika Si Đinpinga „Pojas i put“, koja promoviše mir i saradnju, uz poštovanje principa jednakosti svih zemalja.

Po predaji akredtivnih pisama početkom oktobra prošle godine, Li Ming je izjavio da je Srbija herojska zemlja i da je počastvovan što je na mestu ambasadora u našoj zemlji, napominjući da su generacije unazad, pa i njegovi roditelji, znali za Jugoslaviju i Srbiju.

Srbija i Kina su izgradile uzajamno poverenje i kredibilitet. Saradanja dve zemlje zasnovana je na dubokom prijateljstvu i zato verujem da imamo potencijala za još bližu saradnju – rekao je Li Ming.

Ambasador Li Ming je tokom boravka u Boru posetio i drugu Ziđinovu kompaniju koja posluje u Boru, odnosno rudnik „Čukaru Peki“.