Resorno ministarstvo u Kini prepoznalo razvoj Ziđina

Zhuang Shaoqin ohrabrio menadžment Ziđinovih podružnica u Boru da poslovanje integrišu sa lokalnom zajednicom i posebnu pažnju posvete konceptu održivog razvoja u oblastima životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja

SZK. – Zamenik ministra prirodnih resursa Narodne Republike Kine Zhuang Shaoqin sa saradnicima posetio je (19. decembra) dve Ziđinove kompanije koje posluju u Boru. Bila je to njegova prva poseta Srbiji, pa je rukovodstvo Srbija Ziđin Koper i Srbija Ziđin Majning za delegaciju visokih zvaničnika upriličilo prezentaciju kompanija i portfolio rezultata i planova.

Zamenik ministra prirodnih resursa prepoznao je razvoj Ziđinovih podružnica u Srbiji i sugerisao im važnost upravljanja po BRI modelu. U godini obeležavanja desetogodišnjice Inicijative „Pojas i put“ (BRI) Zhuang Shaoqin ukazao je na značaj izgradnje globalne infrastrukture među zemljama-članicama u skladu sa ciljevima inicijative (koordinacija politike, alokacija kapitala, infrastrukturna povezanost, olakšavanje trgovine i veze sa ljudima). S tim u vezi, zamenik ministra prirodnih resursa Kine ohrabrio je menadžment Ziđinovih podružnica da poslovanje integrišu sa lokalnom zajednicom i posebnu pažnju posvete konceptu održivog razvoja u oblastima životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja (ESG).

U okviru posete Srbija Ziđin Koper šestočlana delegacija visokih zvaničnika Kine posetila je rudnik „Veliki Krivelj“ i tamošnji dispečerski centar.