Vučić: Razgovor o pitanjima od obostranog interesa

Odličan razgovor sa predstavnicima kompanije Srbija Ziđn Koper, napisao je predsednik Srbije na svom Instagram nalogu. – Razmotrili smo planove za proširenje kapaciteta i dodatne investicije u sisteme za smanjenje aerozagađenja, čime će Srbija Ziđin Koper postati jedan od lidera u zaštiti životne sredine, napisao je Aleksandar Vučić

BEOGRAD. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se (16. februara) sa predstavnicima kineskog Ziđina i njegove podružnice u Srbiji, kompanijom Srbija Ziđin Koper, a razgovor koji su vodili ocenio je kao odličan.

Vučić je na svom Instagram nalogu „Budućnost Srbije AV“ postavio fotografije sa sastanka i napisao da se razgovaralo o brojnim pitanjima od obostranog interesa.

„Odličan razgovor sa predstavnicma kompanije Srbija Ziđin Koper! Razgovarali smo o brojnim pitanjima od obostranog interesa, a posebno o projektima ubrzane eksploatacije dragocenih metala koji će dodatno osnažiti ekonomski razvoj Srbije i jođ više podići Bor, Majdanpek, Kladovo, Negotin, Zaječar i ceo istok naše zemlje. Takođe smo razmotrili i planove za proširenje kapaciteta i dodatne investicije u sisteme za smanjenje aerozagađenja. Time će Srbija Ziđin Koper postati jedan od lidera u zaštiti životne sredine“, napisao je predsednik Srbije.

Razgovorima su, pored delegacije Ziđin Majning Grupe koju je predvodio predsednik Čen Đinghe i menadžmenta kompanije Srbija Ziđin Koper, prisustvovali ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo sa saradnicima, premijerka Ana Brnabić, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom Tomislav Nikolić i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.