Srbija Ziđin Koper u društvu najuspešnijih kompanija

Privredna komora Srbije nagradila je godišnjim priznanjima najuspešnija privredna društva i poslovne lidere, koji su se 2022. godine istakli rezultatima, radom i angažovanjem. –  U ime kompanije plaketu je primio zamenik generalnog direktora Zou Gang, podsećajući da je Srbija Ziđin Koper tokom četvorogodišnjeg partnerstva u tehničku obnovu i proširenje četiri rudnika i topionice u Boru, kao i u brojne projekte bezbednosti i zaštite životne sredine uložila 1,675 milijardi američkih dolara. – PKS poručila da su glavna “težišta” digitalizacija „tradicionalne“ privrede i povezivanje sa IT sektorom, zelena tranzicija, ali i stvaranje uslova da srpske kompanije budu u globalnim dobavljačkim lancima

BEOGRAD. – Privredna komora Srbije organizovala je (10. decembra) svečanost na kojoj je tradicionalnim godišnjim priznanjima nagradila najuspešnija privredna društva i pojedince u 2022. U godini na izmaku sumirani su poslovni uspesi, a rezultatima, radom i angažovanjem istaklo se 17 poslovnih lidera i 21 kompanija.

Srbija Ziđin Koper našla se u ovom odabranom društvu, a u ime kompanije nagradu za “Poslovni uspeh u 2022” primio je zamenik generalnog direktora Zou Gang. Uoči dodele godišnjeg priznanja on je izjavio da je kompanija u tehničku obnovu i proširenje četiri rudnika i topionice u Boru, kao i u brojne projekte bezbednosti i zaštite životne sredine, tokom četvorogodišnjeg partnerstva, uložila 1,675 milijardi američkih dolara. Dodao je i da je samo za devet meseci ove godine Srbija Ziđin Koper u različite projekte investirala 563 miliona dolara.

-Budućnost rudarstva je u investicijama, otvaranju novih rudnika, a time i novih radnih mesta, povećanju produktivnosti, većoj socijalnoj sigurnosti i boljim uslovima rada. Zahvaljujući rudarima, metalurzima, floterima i ostalim strukama kompanija svakim danom napreduje, a sa njom i cela srpska privreda. Zbog toga smatram da su za poslovni uspeh kompanije, pored neprestanog ulaganja, najzaslužniji zaposleni. Ulaganjima u ekologiju i zaštitu životne sredine, naučne i tehnološke inovacije, kao i u društvenu odgovornost nastavljamo da gradimo moderno, zeleno i održivo rudarsko preduzeće sa prvoklasnim ekonomskim i društvenim prednostima. Ubrzavamo rad na uvođenju novih tehnoloških procesa i nove opreme za izgradnju modernog rudarskog preduzeća sa niskom emisijom ugljenika – rekao je Gang.

Priznanja za poslovni uspeh dodeljena su i kompanijama Chips Way Čačak, Doo za upravljanje slobodnom zonom Subotica, EBM Papst Sombor, Fush Beograd, Gomex Zrenjanin, IGB Automotive Comp Inđija, Livnica Kikinda automobilska industrija, Mlekara Pančevo, Mlekara Eko – Mlek Kaonik Kruševac i Nestle Adriatic Beograd i drugima koji su ovu turbulentnu godinu završili sa odličnim poslovnim rezultatima, povećavajući broj zaposlenih i najvažnije, odgovorno su se ponašali prema društvenoj zajednici.

Poslovne lidere predvodio je predsednik kompanije FMP Agromehanika iz Boljevca Ljubinko Gobeljić, koji je u ime svih dobitnika rekao da je poslovna godina bila puna izazova i neizvesnosti, ali da su uspeli da odgovore na sve probleme i ostvare dobar poslovni rezultat.

Ono što mogu da obećam je da ćemo i u još izazovnijim godinama koje nas očekuju biti uz naše poljoprivrednike kako bismo zajedno ostvarili još bolje rezultate – rekao je predsednik najveće fabrike poljoprivrednih mašina u Jugoistočnoj Evropi.

Na IVsvečanoj Skupštini Privredne komore Srbije od predsednika Marka Čadeža moglo se čuti da će oni u narednom periodu prilagoditi svoje servise potrebama i zahtevima privrede u ovim neizvesnim i izazovnim vremenima, a da su glavna “težišta” na digitalizaciji „tradicionalne“ privrede i povezivanju sa IT sektorom, zelena tranzicija, ali i stvaranju uslova da srpske kompanije budu u globalnim dobavljačkim lancima.

Osnovni cilj menjanja ove organizacije jeste da bude servis privredi. Šta je sve potrebno privredi to je stvar koja se menja iz meseca u mesec, iz godine u godinu i samim tim moramo da budemo spremni da odgovorimo na sve vaše zahteve, da preporučimo neke stvari koje bi mogle da vam pomognu i poboljšaju vaše poslovanje. Sve je pitanje svrhe kako na ličnom tako i na poslovnom planu. Fokusiraćemo se na probleme privrednih društava i biti suštinska podrška u pronalaženju rešenja – poručio je Čadež.

On je još jednom podvukao da poslovni izazovi donose i određene šanse koje Srbija i region mogu iskoristiti za nove investicije, naročito sada kada veliki azijski igrači, kao što su proizvođači baterija za električne automobile, investiraju u Evropi, kako bi obezbedili učešće na najatraktivnijem globalnom tržištu.