Rezerviši radno mesto u Srbija Ziđin Koper na vreme

BEOGRAD. – Srbija Ziđin Koper pokrenula je program povezivanja sa studentima završnih godina fakulteta i viših škola u Srbiji pod nazivom „Campus Recruitment 2022“, koji je (15. novembra) najpre predstavljen visokoškolcima Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu. Program doslovce podrazumeva rezervaciju radnog mesta nakon diplomiranja, a detalje o tome, ali i o kompaniji, uslovima i mogućnostima zaposlenja su budućim inženjerima rudarstva i geologije predstavili nadležni u Sektoru ljudskih resursa.

Studenti koji se prijave da učestvuju u ovom programu rezervišu sebi radno mesto na vreme, pa školovanje mogu da završe bez ikakvog stresa u smislu brige za budućnost. Potrebno je da nam pošalju biografiju onlajn ili putem mejl adrese, a nakon toga biće pozvani na intervju. Ukoliko uspešno prođu razgovor sa HR timom u Beogradu, kompanija će im poslati ponudu. Njima onda preostaje da što pre diplomiraju, a kada to i urade, potrebno je samo da se jave kompaniji i pozovu se na ponudu koju su dobili. Neće ponovo prolaziti kroz intervjue, radno mesto će ih čekati – kaže zamenik rukovodioca Službe za zapošljavanje i obuku u Srbija Ziđin Koper Vera Tasić. Ona dodaje i da ponuda znači da se kompanija obavezala prema studentima koji su je dobili, ali da to ne znači da budući akademci moraju da je prihvate.

Slikovito, za studente je to jedna „veza bez obaveza“, jer mogu i da se predomisle, ako u nekoj drugoj firmi dobiju bolje uslove. Ponuda je obavezujuća samo za kompaniju, koja pored zagarantovanog radnog mesta nudi i neto platu veću od 90.000 dinara, pomoć u pronalasku smeštaja, mogućnost usavršavanja kroz različite programe razvoja i mentorstva, kao i rad u dinamičnom i multikulturalnom okruženju – ističe Tasićeva.

Danas u Srbija Ziđin Koper radi preko 6.160 ljudi. Od decembra 2018. do danas posao u kompaniji dobilo je 2.395 novih, uglavnom mladih radnika, pa je starosna struktura zaposlenih sa 45 i po snižena na 39 i po godina. Prosečna neto zarada u Srbija Ziđin Koper premašuje 110.000 dinara i veća je 50,14 procenata od proseka u Srbiji. Kompanija ima odličnu saradnju sa obrazovnim ustanovama u Srbiji, podržava školovanje mladih talentovanih ljudi, pre svega tehničkih struka, od kojih su neki u kompaniji obavljali i stručnu praksu.

Svi kandidati koji podnesu prijavu za posao mogu da očekuju transparentan i fer proces selekcije, a potom i posao u dinamičnom radnom okruženju, konkurentnu zaradu, mogućnost daljeg napredovanja i ostvarenja bonusa, organizovan prevoz do radnog mesta i ostalo. Cilj kompanije je „razvoj rudarstva za dobrobit društvene zajednice“, pa se u skladu s tim nadamo da ćemo razvojem rudarstva moći da stvorimo veće mogućnosti za zapošljavanje kako bi što više ljudi ostvarilo svoje snove – kaže rukovodilac HR sektora Mirjana Popadić.

U prvom ciklusu regrutacije fokus kompanije je na studente iz oblasti rudarstva i geologije, mehanike, elektrotehnike, elektronike i automatizacije, geodezije i građevinarstva.

Program smo najpre predstavili na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu, jer ovi studenti ne mogu rudarstvom i geologijom da se bave gde hoće, već samo tamo gde ima rude. A, rude u Boru i Majdanpeku ima, i biće je još dugo – napominje Vera Tasić.

Studenti beogradskog RGF-a s pažnjom su saslušali prezentaciju kompanije Srbija Ziđin Koper i njenog programa regrutacije, a njih 20-ak je na licu mesta popunilo prijavu i na taj način obezbedilo termin za intervju sa HR timom.