Đula Mešter: Novac će u vidu premije biti preusmeren zlatnim devojkama

Odbojkaški savez Srbije podržava i dodatno gradi međudržavne odnose između Srbije i Kine, pa se nadam da je ovo samo početak saradnje sa našim kineskim prijateljima i partnerima, kazao potpredsednik OSSRB. – Cilj kineskog Ziđina i njegovih podružnica koje posluju u Boru jeste i razvoj društvene zajednice, kulture, sporta, infrastrukture. Želja nam je da učestvujemo u ekonomskom razvoju Srbije i da, podržavajući sve sfere života, produbimo odnose između dve države, rekao direktor Kancelarije Ziđin Majning Grupe u Beogradu Džejson Džang. – Delegacija Odbojkaškog saveza Srbije je domaćinima ovom prilikom poklonila dresove kapitenke i najbolje odbojkašice na planeti Tijane Bošković, i lopte sa potpisima svih reprezentativki

BOR.Zadovoljstvo je i čast biti u društvu onih koji su zaslužni za planetarni uspeh ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, onih koji su zlatne devojke iz Srbije drugi put zaredom doveli do titule svetskog prvaka. Pobediti u 12 od 12 utakmica ravno je podvigu kakav je svojstven samo šampionima, a srpske odbojkašice to i jesu. One zaslužuju divljenje i poštovanje celog sveta, kao i stručni štab, pod čijim vođstvom je pre nekoliko nedelja postignut ovaj ogroman uspeh.

Ovim rečima je generalni direktor kompanije Srbija Ziđin Koper Đen Siming dočekao rukovodstvo Odbojkaškog saveza Srbije sa kojim je (2. novembra) potpisan Ugovor o donatorstvu vredan 300.000 evra.

Novac će u vidu premije biti preusmeren našim zlatnim odbojkašicama. Biće to dodatna nagrada za njihov trud i borbeni duh koji su pokazale na terenu. Odbojkaški savez Srbije podržava i dodatno gradi međudržavne odnose između Srbije i Kine, pa se nadam da je ovo samo početak saradnje sa našim kineskim prijateljima i partnerima. Sledeće godine predstoji nam Evropsko prvenstvo, a za dve nas očekuje Olimpijada u Parizu, gde ćemo ponovo „napasti“ zlato, jer je to jedina medalja koja nam nedostaje – kazao je potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Đula Mešter.

-Kina i Srbija su čelični prijatelji, pa je sasvim jasno zašto dve zemlje dele ljubav prema istim stvarima. Odbojka je jedan od najpopularnijih sportova u Kini, posebno ženska, pa smo sa velikim uzbuđenjem pratili sve vaše mečeve, bodrili vas i radovali se svakoj vašoj pobedi. U ime našeg prijateljstva, velike naklonosti i ljubavi prema odbojci, a u znak podrške i divljenja prema ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije, odlučili smo da nagradimo vaš fantastični trijumf na Svetskom prvenstvu za odbojkašice 2022. Želimo vam da nastavite putem koji vodi do novih sjajnih odličja, do novih pobeda, do novih visina – kazao je generalni direktor Srbija Ziđin Koper Đen Siming.

Direktor Kancelarije Ziđin Majning Grupe u Beogradu Džejson Džang rekao je da cilj kineskog Ziđina i njegovih podružnica koje posluju u Boru nije samo razvoj rudarstva, već i razvoj društvene zajednice, kulture, sporta, infrastrukture.

Želja nam je da učestvujemo u ekonomskom razvoju Srbije i da, podržavajući sve sfere života, produbimo odnose između dve države – kazao je Džang.

Delegacija Odbojkaškog saveza Srbije je domaćinima ovom prilikom poklonila dresove kapitenke i najbolje odbojkašice na planeti Tijane Bošković, i lopte sa potpisima svih reprezentativki.

Devojke su pre početka finala saznale za nagradu, pa je sigurno i to bio jedan od motiva da igraju najbolje što umeju, i mislim da su veoma zahvalne. Morale su odmah da odu u svoje klubove u inostranstvo i žao nam je što danas nisu mogle da dođu u Bor. U maju naredne godine ćemo se ponovo okupiti, pa ćemo tada ponovo organizovati susret. Ili u Boru, ili kod nas u Odbojkaškom savezu – kazao je generalni sekretar OSSRB Ivan Knežević.

Delegacija Odbojkaškog saveza Srbije je tokom posete Boru i dvema kineskim kompanijama razgledala najveći rudnik u sastavu Srbija Ziđin Koper, površinski  kop „Veliki Krivelj“, kao i najmoderniju flotaciju rudnika „Čukaru Peki“.