Vulin: Imovina Zijina biće zaštićena, a poslovanje u Srbiji bezbedno

BOR. – Zamenik generalnog direktora Serbia Zijin Copper Jason Zhang uručio je (12. maja) ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu zahvalnicu za izuzetnu saradnju kompanije sa Policijskom upravom Bor i Upravom kriminalističke policije.

Kompaniji je od početka godine vraćeno preko 100 tona hladnog materijala i druge robe koja je predmet svakodnevnih krađa. Policija se svakodnevno odaziva na pozive službenika kompanija koje nam pružaju usluge fizičko-tehničkog obezbeđenja i nesebično im pomaže u sprečavanju otuđenja imovine. Organi reda odlično obavljaju svoj posao i veoma smo zadovoljni dosadašnjom organizacijom rada Policijske uprave u Boru – kazao je Jason Zhang.

Aleksandar Vulin rekao je da je ponosan na borsku policiju koja je u prethodnom periodu pronašla i kompaniji vratila sirovine ukradene iz njihovog kruga vredne oko 72,2 miliona dinara. – Ministarstvo neće dozvoliti da krađe imovine utiču na poslovanje kompanija. Ovu zahvalnicu posvećujem mojim policajcima koji su danonoćno radili da bi rasvetlili imovinska krivična dela, a zahvalan sam Zijinu što ceni i poštuje rad srpske policije i prepoznaje njenu efikasnost i profesionalizam. Baš kao što štitimo bezbednost građana, sa istom posvećenošću i požrtvovanjem štitimo i imovinu kompanija koje posluju u Srbiji – kazao je ministar Vulin.

On je dodao i da je inicijativa „Pojas i put“ predsednika Narodne Republike Kine Si Đipinga veoma važna za Srbiju. – Svaka kineska investicija je značajna za našu zemlju, u kojoj su kineske kompanije i više nego dobrodošle. Inicijativa „Pojas i put“ posebno je važna Srbiji, a brojna kineska ulaganja rezultat su čeličnog prijateljstva dveju zemalja, ali i dvojice predsednika – Si Đipinga i Aleksandra Vučića. Zbog toga hoću još jednom da poručim  da će imovina Zijina i ostalih kineskih kompanija biti zaštićena, a njihovo poslovanje u Srbiji bezbedno – poručio je Aleksandar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova je u Policijskoj upravi Bor održao i radni sastanak sa rukovodiocima te uprave i razgovarao sa njima o merama unapređenja bezbednosti građana ovog okruga. Načelnik Policijske uprave Bor Branislav Stojadinović referisao je tom prilikom ministru rezultate koje je policija ostvarila u prethodnom periodu i predočio mu buduće planove i aktivnosti u cilju postizanja još veće zaštite i bezbednosti građana Bora.

Aleksandar Vulin razgovarao je tokom ove posete Boru i sa gradonačelnikom ovog grada Aleksandrom Milikićem, a položio je i cveće na spomen-obeležje poginulim policijskim službenicima iz Bora.