Još po dva dampera za Bor i Majdanpek

Jedan kamion NTE 240 košta oko dva i po miliona dolara i za dan u proseku preveze 5.600 tona materijala. Tom prilikom pređe 160 kilometara i potroši čak 2.800 litara nafte. Kamionska flota u Boru i Majdanpeku, ne računajući mala “tonli” vozila, broji ukupno 64 dampera

SZC. – Od novembra prošle do novembra ove godine Serbia Zijin Copper kupila je 11 velikih NTE kamiona nosivosti 240 tona. Poslednja četiri takva teškaša, po dva za Rudnik bakra Majdanpek i „Veliki Krivelj“, nedavno je iz luke u Tianjinu izvezla kineska kompanija NHL, sa sedištem u Baotou. Pre godinu dana je od istog isporučioca u Bor i Majdanpek stiglo sedam takvih dampera – četiri za kriveljski kop i tri za „Južni revir“.

Ovakav jedan kamion košta oko dva i po miliona dolara i za dan u proseku preveze 5.600 tona materijala (rude ili raskrivke, svejedno). Tom prilikom pređe 160 kilometara i potroši čak 2.800 litara nafte. Godišnje, dakle, jedan damper pređe 58.400 kilometara i sam preveze 2.044.000 tona materijala. Za to vreme potroši 1.022.000 litara nafte i 24 gume.

NTE 240 kamioni imaju visoku efikasnost, koju prati mala potrošnja goriva, velika pouzdanost i niski operativni troškovi, a sve to potvrđuju i nadležni u Boru i Majdanpeku. – Kamioni iz prethodne ture imaju ostvarenih 6.163 do 6.586 moto-sati. Prosečna raspoloživost im je bila skoro 97 procenata, iako je fabrička garancija u prvoj godini korišćenja oko 95 odsto. Za to zasluge pripadaju i vozačima, jer kamioni daju očekivane rezultate samo ako se na pravilan način koriste i ako se čuvaju – ističe zamenik rukovodioca elektromašinskog održavanja u „Velikom Krivelju“ Nenad Đorđević.

Dva nova NTE 240 kamiona, koja su sredinom novembra stigla u „Veliki Krivelj“, dobila su danas svoj prvi radni nalog. Odmah po završenoj montaži upućena su u središte kopa, na najdublju etažu, da odatle potovare bogatu rudu i odvezu je do primarne drobilice.

Oba kamiona idu na etažu 80, gde dva bagera otkopavaju rudu boljeg sadržaja. Sve NTE kamione, a na kriveljskom kopu ih je sada šest, uglavnom angažujemo za prevoz rude, ali ih u zavisnosti od prerade i aktuelnih potreba koristimo i na jalovini. NTE damperi imaju drugačiju konstrukciju korpe, pa mogu više materijala da „ponesu“ i tako doprinesu većoj produktivnosti. Brže i bolje se kreću po terenu, a vozači kažu i da su udobniji, komotniji, pregledniji – kaže zamenik upravnika kriveljskog kopa Nemanja Aničić.

Kamionska flota u Boru i Majdanpeku, ne računajući mala “tonli” vozila, broji ukupno 64 dampera. Na površinskom kopu u “Velikom Krivelju” ih je 30, a u “Južnom reviru” 34.