Sto hiljada dinara za malog Aleksu

SZC. – Predstavnici Kabineta generalnog direktora Serbia Zijin Copper posetili su (4. novembra) porodicu Novaković iz Bora i domaćinu, koji je radnik kompanije, uručili 100 hiljada dinara za lečenje njihovog sedmogodišnjeg sina Alekse.
Aleksa od rođenja ima problem sa vidom i četiri dijagnoze postavljene od priznatih ruskih doktora. Jedina nada da bolje vidi jesu terapije za koje ova porodica godišnje izdvaja oko 200 hiljada dinara i to bez troškova smeštaja i putovanja do Novog Sada. Aleksin mlađi brat boluje od iste bolesti, pa se porodica Novaković već godinama hrabro bori za srećnije detinjstvo svoje dece. Saznavši sve to, kineski deo menadžmenta Serbia Zijin Copper vrlo brzo prikupio je polovinu sredstava potrebnih za lečenje malog Alekse.
Moramo da brinemo jedni o drugima i funkcionišemo kao velika familija. Rad i dobrota jesu prve ljudske dužnosti, a Aleksin otac je pride i naš kolega sa kopa „Novo Cerovo“. Zbog toga se pomoć podrazumevala. Ovaj novac je samo avans, pa obećavam da ćemo se vrlo brzo ponovo organizovati i pokriti još neke troškove za narednu godinu. Pomoći ćemo novčano svaki put kada je potrebno i pružićemo podršku porodici da prebrodi teške trenutke – rekao je šef Kabineta generalnog direktora Serbia Zijin Copper Hongzhi Wen.