Dva miliona dinara za modernizaciju operativnog bloka

Zahvaljujući novoj hirurškoj opremi i instrumentima lekari će sa jednog mesta moći da prate sve vitalne funkcije životno ugroženih pacijenata, a njenom upotrebom biće postignut standard optimalnog lečenja najtežih bolesnika. – Centralna monitorska jedinica i tri pacijent-monitora, 10 antidekubitalnih dušeka, hirurški retraktor i instrument za ligiranje nabavljeni su zahvaljujući sredstvima Serbia Zijin Copper koja su obezbeđena kroz donaciju vrednu dva miliona dinara
MAJDANPEK
. – Predstavnici Serbia Zijin Copper uručili su (10. novembra) lekarima Opšte bolnice u Majdanpeku vrednu i preko potrebnu hiruršku opremu. Centralna monitorska jedinica i tri pacijent-monitora, 10 antidekubitalnih dušeka, hirurški retraktor i instrument za ligiranje nabavljeni su zahvaljujući sredstvima kompanije koja su obezbeđena kroz donaciju vrednu dva miliona dinara. Ova oprema i instrumenti, kako se čulo prilikom primopredaje, pomoći će lekarima da sa jednog mesta prate sve vitalne funkcije životno ugroženih pacijenata, a njenom upotrebom biće postignut standard optimalnog lečenja najtežih bolesnika.
Zdravstvene ustanove imaju izuzetan značaj u funkcionisanju svake lokalne zajednice, pa je prirodno što kompanija vodi računa o tome da njeni zaposleni i svi stanovnici Majdanpeka imaju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. To je i deo životnog standarda, posebno u uslovima aktuelne pandemije COVID-19. Zaposleni u zdravstvu još uvek imaju veoma važne i osetljive zadatke na tom „frontu“, te ih u Kini nazivamo belim anđelima – rekao je zamenik generalnog direktora Serbia Zijin Copper Jian Heyuan.
Direktor majdanpečke zdravstvene ustanove dr Nikola Stefanović zahvalio se u ime majdanpečke bolnice za dragocenu donaciju. – Lekari će zahvaljujući kupljenoj opremi imati lakši uvid u stanje pacijenata sa oboljenjima koje prati najteža patologija, a sa novim hirurškim instrumentima zaokružićemo i modernizaciju operativnog bloka – istakao je dr Stefanović.
Nabavljena hirurška oprema vredi 1,35 miliona dinara i u majdanpečku bolnicu stigla je krajem oktobra. Već je u upotrebi, pa su predstavnici Serbia Zijin Copper u društvu domaćina razgledali operativni blok i upoznali se sa njenom primenom, a pacijentima su poželeli brz oporavak.